Neli Poola telejuhti esitasid lahkumisavalduse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
19. detsembril Varssavis Poola valitsuse tegevuse vastu protestinud meeleavaldaja.
19. detsembril Varssavis Poola valitsuse tegevuse vastu protestinud meeleavaldaja. Foto: Reuters/ScanPix

Neli Poola rahvusringhäälingu TVP juhtivtöötajat esitasid lahkumisavalduse. Uus meediaseadus tähendanuks neile tõenäolist töökaotust niikuinii.

Portaali wirtualnemedia.pl kohaselt esitasid lahkumisavalduse kanalite TVP1, TVP2 ja TVP Kultura juhid ning TVP grupi personalijuht. TVP peadirektor võttis need avaldused vastu.

Ajalehe Gazeta Wyborcza kohaselt võisid avalduse esitajad soovida ennetada lahtilaskmist, mis võinuks kaasneda uue meediaseaduse jõustumisega. Selle kohaselt saab valitsev erakond ise valida rahvusringhäälingule juhte.

Kriitikute hinnangul muudab see seadus Poola rahvusringhäälingu tele- ja raadiojaamad valitsuse hääletorudeks.

«Keegi ei saa sundida Poolat oma suud sulgema. Keegi ei saa mind sundida suud sulgema,» ütles lahkumisavaldust esitades üks TVP tuntumaid ajakirjanikke Tomazs Lis. Ta lubas, et jätkab karjääri mujal, tõenäoliselt mõnes eratelekanalis.

Mõlemalt parlamendi kojalt juba heakskiidu saanud seadus ootab nüüd, et heakskiitva allkirja annaks ka president Andrzej Duda, kes pärineb sarnaselt praegusele parlamendienamusele Õiguse ja Õigluse (PiS) parteist. PiSi liider Jaroslaw Kaczynski on lubanud, et see seadus on alles esimene samm Poola meediasüsteemi ootavate reformide seas.

Poola uue valitsuse ja parlamendi meediapoliitika vastu on protesti avaldanud juba Euroopa Ringhäälingute Liit (EBU) ja Piirideta Reporterid (RSF).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles