Relvaga kirikusse tulnud mees muutis meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USAs Põhja-Carolina osariigis Fayetteville'is rääkis pastor Larry Wright oma kogudusele parajasti mõttetust vägivallast, kui tema kirikusse astus sisse relvastatud mees.

Nagu Wright hiljem CNN-ile rääkis, pidas ta relva mehe käes algselt mänguasjaks. Et pastor ise on ka endine sõjaväelane, siis mõistis ta samas kiiresti, et tegu on siiski ehtsa asjaga.

Wright, enda sõnul juba valmis võitluseks, läks siiski mehe juurde esialgu rahulikult ja küsis: «Saan ma sind aidata?»

Oodatud heitlust relva nimel ei tulnud. Selle asemel palus relvastatud võõras endaga koos hoopiski palvetada. Pastor andis tema relva edasi diakoni kätte ning sissetungija istus teenistuse lõpuni kiriku esireas, nagu Wright teda palunud oli.

Pastor andis tema relva edasi diakoni kätte ning sissetungija istus teenistuse lõpuni kiriku esireas, nagu Wright teda palunud oli.

Kui teenistus lõppes, sosistas Wright mehele, et eesruumis ootab teda politsei. Seepeale avaldas mees soovi umbes 60 kohalviibinuga rääkida. Ta vabandas nende ees, öeldes, et tuli kirikusse plaaniga teha midagi kohutavat, kuid Jumal rääkis temaga.

«Ma arvan, et sel õhtul oli Jumala vaim küll täpselt õiges kohas,» meenutas hiljem teenistusel osalenud 67-aastane diakon Sylvester Loving.

Wright oletas, et politsei toimetas mehe edasi haiglasse psühhiaatrilisele uuringule.

Fayetteville’i politsei kõneisiku David McLaurini sõnul oli mees vabatahtlikult ravile suundunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles