Rogozin usub Vene-NATO koostöö peatset taastumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa esindaja NATOs Dmitri Rogozin.
Venemaa esindaja NATOs Dmitri Rogozin. Foto: AFP / Scanpix

Venemaa alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin peab Vene-NATO Nõukogu töö peatset taastumist möödapääsmatuks.

«Ma arvan, et nõukogu töö taastub, see on vältimatu seepärast, et meie riik täidab kõrvalekaldumatult endale võetud kohustusi,» väitis Rogozin täna Interfaxile.

Saadiku sõnul suundub ta reedel Moskvasse, et pidada konsultatsioone riigi juhtkonnaga.

Vastates küsimusele, kas Moskva on valmis pakkuma alliansile suhete «sulatamist» ja Vene-NATO Nõukogu töö taastamist, ütles Rogozin, et sedalaadi otsuseid langetatakse riigi poliitilise juhtkonna tasemel.

«Minu ülesanne on õigeaegselt teavitada meie poliitilist juhtkonda sellest, kuidas muutuvad rõhuasetused Vene-NATO koostöös,» selgitas ta.

Rogozini sõnul «on ta valmis teatama mingitest mitte- ja poolametlikest liikumistest, mis räägivad sellest, et NATO-lased hakkavad silmanägemist tagasi saama».

Rogozin väidab, et ehkki alliansi ametlikus poliitikas Venemaa suhtes mingeid muutusi ei ole, «on mitteametlike konsultatsioonide raames märgatav järsk meeleolumuutus».

«Me seostame neid muudatusi Gruusia-sõidu tulemustega - meie partnerid NATO-s, veendusid mitte üksnes Thbilisit, vaid ka Gorit külastades ilmselt nende purustuste puudumises, millest nii kajas Lääne meedia, eriti anglosaksi,» kuulutas Rogozin, kelle hinnangul oli Venemaal õigus konflikti esimesest minutist peale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles