Ühendriikides hõivasid relvastatud mehed looduspargi peahoone

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oregoni looduspargi tervitussilt.
Oregoni looduspargi tervitussilt. Foto: Scanpix/AP

Ühendriikides hõivasid relvastatud mehed Oregoni looduspargi Malheuri peahoone ja lubasid sinna jääda kuudeks, teatasid eile võimuesindajad.

Hoone oli hõivamise hetkel tühi ja keegi viga ei saanud.

Meeste sõnul vastustavad nad USA föderaalvõime ja nende poolt kahele karjakasvatajale mõistetud karistusi süütamise eest.

Telekanali CNN andmetel on süüdimõistetud mehed aga teatanud, et ei vaja hõivajate abi. Süüdistuse kohaselt süütasid mehed metsapõlengu, et varjata oma jahipidamiskuritegusid.

Võimuesindajate kinnitusel üritatakse olukorda rahumeelselt lahendada.

Hõivajate täpne arv pole teada. Samuti on küllaltki segaseks ja ebamääraseks jäänud nende nõudmised.

«Need mehed saabusid järsku Harney maakonda ja väitsid, et kuuluvad omakaitserühmadesse, mis toetavad kohalikke karjakasvajaid. Tegelikkuses tahavad nad vist kukutada kohalikud võimud ja ka föderaalvalitsuse ning luua üleriigilise liikumise või midagi sellist,» üritas kokku võtta Harney maakonnašerif David Ward.

Võimuesindajate hinnangul paistab hõivajate seas olema väiketalunikke, farmereid ja nõndanimetatud ellujäämisliikumise liikmeid, kes edendavad oma laagrites üksikisiku oskusi katastroofides hakkamasaamiseks. Kirjut seltskonda ühendab nähtavasti usaldamatus võimude vastu.

Hõivajate endi sõnul neil vägivaldseid plaane pole, kuid nad ka ei välista seda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles