Video: Hillary Clinton meenutas oma kuulsaimat viinajoomisvõistlust Tallinnas

Liis Velsker
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hillary Clinton videos.
Hillary Clinton videos. Foto: Ekraanitõmmis

USA demokraatide presidendikandidaat Hillary Clinton rääkis oma Facebooki seinale postitatud videos 12 aastat tagasi Tallinnas peetud joomisvõistlusest senaator John McCainiga.

Niinimetatud «kiire küsimuse» videos uuritakse Clintonilt, kas ta on kunagi võitnud joomisvõistlust.

Quick Question: Have you ever won a drinking competition?

What happened when Hillary and John McCain went head-to-head in a drinking competition?

Posted by Hillary Clinton on Thursday, 31 December 2015

«Ma ei ole neid palju pidanud, aga kõige kuulsam, ma arvan, on see, milles ma osalesin koos senaator John McCainiga, kui me olime kongressi delegatsioonis ja ta esitas mulle justkui väljakutse. Meil on poliitilised erimeelsused, aga me istusime seal ja jõime viina, kuni me mõlemad minu meelest leppisime kokku loobumises auväärsel viisil, olles, ma arvan, et jõudnud piirini, kus me kumbki oleks pidanud võitma,» lausub Clinton pärast naerupahvatust vastuseks. Ta lisas, et peab seda viigiks.

Clinton külastas 2004. aasta augustis kongressi delegatsiooniga Tallinna. The New York Times kirjutas toona, et Eestis viibides tegi Hillary Clinton kõigile üllatuseks oma delegatsioonikaaslastele ettepaneku pidada maha viinajoomisvõistlus, nagu see Baltimaades kombeks olevat.

Veel üllatavam oli aga, et demokraatide ridadesse kuuluva Clintoni ettepanekust haaras kinni delegatsiooni juht, vabariiklasest senaator John McCain. Ajalehe andmeil võistlus toimuski, ehkki täpselt ei mäletata, kui palju keegi jõi.

Õhtusöögile järgnenud joogiringid läksid väidetavalt isegi nii hästi, et hiljem olevat McCain kiitnud oma parteikaaslastele Clintonit, kui «ootamatult kütkestavat» inimest, ja nimetanud teda muuhulgas «üheks omadest poistest». Ajalehe andmeil nähti vastasleeridesse kuuluvaid senaatoreid hiljem kahekesi ka Tallinna vanalinnas jalutamas.

Clintoni pressiesindaja kirjeldas kahe poliitiku vahel valitsevat suhet siiski kui ainult kollegiaalset, ent jäi Tallinnas toimunud viinajoomisvõistluse intsidenti kommenteerides  kidakeelseks. «Mis juhtub Eestis, jääb Eestisse,» märkis ta. McCain oli vabariiklaste presidendikandidaat 2008. aastal, kuid kaotas valimised Barack Obamale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles