Ukraina tahab Donbassi ÜRO rahuvalvajaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetkel tegutsevad Ida-Ukrainas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni vaatlejad.
Hetkel tegutsevad Ida-Ukrainas Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissiooni vaatlejad. Foto: SCANPIX

Ukraina alaline esindaja ÜRO-s Volodõmõr Jeltšenko lubas algatada läbirääkimised, et Donbassi paigutataks maailmaorganisatsiooni rahuvalvajad.

«Meil on teatav tegevusplaan ja teame, mida esimeses järjekorras teha. Nii või teisiti on see seotud Donbassi olukorraga ja nimelt rahutagamismissiooni saatmisega Ida-Ukrainasse. Nagu te teate, esialgu tõkestab seda algatust Venemaa. Kuid me otsime edasi lähenemisviisi selle küsimuse lahendamiseks,» ütles alaline esindaja Ukraina veebiportaalile Apostrof.

Jeltšenko märkis, et ÜRO kogemuse kohaselt kulub läbirääkimiste algusest kuni missiooni alguseni kuid, seetõttu tuleb olla valmis pikaldaseks protsessiks.

Ta rõhutas, et lisaks Venemaale on teisigi julgeolekunõukogu liikmeid, kes ei toeta Donbassi rahuvalvemissiooni ideed.

«On mõningane kõhklus, kas ÜRO missioon suudab tegutseda tõhusamalt, kui Ukrainat seirav Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) erivaatlusmissioon. Kuid jällegi: väga palju sõltub sellest, milline saab olema ÜRO missiooni mandaat,» ütles Jeltšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles