Peaminister: Taani kehtestas Saksa piiril ajutiselt passikontrolli

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaalt Rootsi suunduvad migrandid Taani ühel peamisel maanteel.
Saksamaalt Rootsi suunduvad migrandid Taani ühel peamisel maanteel. Foto: SCANPIX

Taani kehtestas Saksamaa piiril ajutiselt passikontrolli, teatas täna peaminister Lars Lökke Rasmussen pressikonverentsil.

Rasmussen ütles, et passikontroll jõustus täna keskpäeval ning kehtib vähemalt 10 päeva.

Peaministri sõnul tundis valitsus, et on sunnitud sellise sammu astuma vältimaks olukorda, kus pagulased ja migrandid marsivad riigi maanteedel.

«Kui teised Põhjamaad sulgevad oma piiri, võivad sellel olla Taanile tõsised tagajärjed,» ütles Rasmussen. «See võib tuua riiki rohkem asüülitaotlejaid.»

Rasmussen püüab piirata migrantide saabumist Taani ning on andnud mõista, et reageerib jõuliselt Rootsi poolt kehtestatud süstemaatilisele kontrollile Taani-Rootsi piiril.

«Me lihtsalt reageerime Rootsi otsusele. Kehtestame ajutise piirikontrolli, kuid teeme seda tasakaalustatult. See ei ole sugugi rõõmus hetk,» ütles peaminister.

Rändekriis on tekitanud Rootsi ja Taani suhetes teatud pingeid. Rootsi võttis eelmisel aastal vastu üle 160 000 asüülitaotleja, Taani ainult 18 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles