Kuubale koidab Obama külaskäik

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Havannas uulitsa veeres seisev veoauto.
Havannas uulitsa veeres seisev veoauto. Foto: huffingtonpost.com

USA president Barack Obama võib oma viimasel võimuaastal võtta ette visiidi Kuubale. Valge Maja teeb otsuse antud küsimuses lähikuudel.

Obama külaskäik 50 aastat Ühendriikide majandusembargot kogenud kommunistlikule Kuubale oleks ajalooline areng, kirjutab Bloomberg Business.

Administratsiooni riikliku julgeoleku nõuniku asetäitja Ben Rhodes keeldus presidendi visiiti kommenteerimast ning selgitas, et USA ja Kuuba suhete avanemise «pöördumatuse» tarvis tuleks mõlemal valitsusel astuda teatavaid samme.

Rhodese sõnutsi on USA juba rakendanud meetmeid reisimise ja kaubavahetuse soodustamiseks Kuubaga, kuigi «me võiksime teha enamat.»

«Kuuba poolel on samme, mida nad võiksid [käesoleva] aasta jooksul astuda ja mis võimaldaksid neil aktsepteerida suuremat majandusaktiivsust,» ütles Rhodes ja lisas, et «keegi ei oota, et Kuubast saaks selle aasta jooksul mitme parteiga demokraatia.»

USA ja Kuuba hakkasid suhteid soojendama 2014. aasta lõpus. 2015. aasta aprillis leidis Panamas Ameerika riikide tippkohtumisel aset Obama ja Kuuba riigipea Raúl Castro kätlemine. Eelmine USA ja Kuuba presidentide kohtumine pärines aastast 1961. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles