Suri Vene sõjaväeluure juht

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Sergun 2015. aasta jaanuaris.
Igor Sergun 2015. aasta jaanuaris. Foto: AFP/SCANPIX

President Vladimir Putin avaldas kaastunnet eile surnud Vene kindralstaabi luurepeavalitsuse (GRU) ülema Igor Serguni lähedastele, edastas Kremli pressitalitus.

Riigipea kirjutas kaastundetelegrammis: «Kogu Igor Dmitrijevitši elu – alates Suvorovi õppeasutuse õppurist kuni Venemaa kindralstaabi aseülemani – oli pühendatud kodumaa ja relvajõudude teenimisele. Ametivennad ja alluvad tundsid teda kui tõelist rindeohvitseri, kogenud ja asjatundlikku juhti, väga mehist inimest, tõelist isamaalast. Austasid teda asjatundlikkuse, iseloomukindluse, aususe ja korralikkuse pärast.»

Kaastunnet avaldas ka kaitseminister Sergei Šoigu.

Sergun sündis 28. märtsil 1957. Lõpetas Moskva Suvorovi õppeasutuse, Moskva Vene NFSV Ülemnõukogu nimelise üldväekomandöride kõrgema sõjakooli, nõukogude armee sõjaväeakadeemia, Vene föderatsiooni kindralstaabiakadeemia. Ta oli sõjateaduste kandidaat.

Relvajõududes teenis Sergun alates 1973. aastas, sõjaväeluures alates 1984. aastast. Teenis mitmesugustel ametikohtadel luure peavalitsuses.

1998. aastal teenis Sergun polkovniku auastmes Vene kaitseatašeena Albaania pealinnas Tiranas.

2011. aastal nimetati ta presidendi seadlusega Vene relvajõudude kindralstaabi luurepeavalitsuse (GRU) ülemaks, kindralstaabi aseülemaks.

21. veebruaril 2015 ülendati Sergun kindralpolkovnikuks.

Ta oli abielus, kahe tütre isa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles