NATO hävitajad pidid mullu sagedamini Vene lennukeid saatma kui aasta varem

BNS
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Portugali õhuväe hävitaja F-16 ja Kanada õhuväe hävitaja CF-18 Hornet Balti õhuturbemissioonil.
Portugali õhuväe hävitaja F-16 ja Kanada õhuväe hävitaja CF-18 Hornet Balti õhuturbemissioonil. Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Baltimaade õhuturbemissioonis osalevad NATO hävitajad saatsid lõppenud aastal Vene sõjalennukeid rohkem kui 2014. aastal, teatas Leedu kaitseministeerium täna BNS-ile.

Ministeeriumi teatel saadeti NATO lennukid Läänemere kohal lennanud Vene sõjalennukeid tuvastama enam kui 160 korral. 2014. aastal saatsid NATO hävitavad Vene sõjalennukeid 140 korral.

Leedu õhuruumi ei rikutud ei eelmisel ega üle-eelmisel aastal.

Vene sõjalennukite saatmine Läänemere kohal sagenes järsult 2014. aastal pärast Moskva ja lääne suhete halvenemist seoses Krimmi annekteerimise ja Venemaa tegevusega Ida-Ukraina konflikti mahitamisel.

2013. aastal saatsid NATO hävitajad Läänemere kohal Vene sõjalennukeid 47, 2012. aastal 44, 2011. aastal 37 ja 2010. aastal neljal korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles