Video: Donald Trump lubab ISISel pea maha lõigata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ameerika Ühendriikide vabariikliku erakonna presidendikandidaadiks pürgiv miljardär Donald Trump alustas värske telekampaaniaga, milles kasutab kesksel kohal ära mõningaid oma kõige rohkem skandaale tekitanud väljaütlemisi. 

Eriliselt tõstab Trump rambivalgusesse moslemid ja nende lubamise riiki. Näiteks kujutatakse ühes reklaamis Californias San Bernardinos detsembri hakul ohvriterohke tulistamise korraldanud moslemipaari. 

«Poliitikud võivad teeselda, et see on midagi muud. Kuid Donald Trump nimetab seda radikaalseks islamiterrorismiks. Sellepärast kutsub ta üles ajutisele moslemite riiki sisenemise keelule kuni me saame aru, mis toimub,» kõlab saateks jutustaja hääl. Jutustaja lubab, et Trump «lõikab ISISel (terrorirühmitis Islamiriik) pea maha ning võtab ära nende nafta. Ja ta peatab illegaalse immigratsiooni ehitades meie lõunapiirile tara, mille eest maksab Mehhiko.»

Reklaamid hakkavad jooksma kahes esimeses osariigis, kus vabariiklaste toetajad teevad oma otsuse – Iowas ja New Hampshire`is. Üleriigiliselt liidrikohta hoidev Trump võitleb neis oma peamiste konkurentide, eriti Ted Cruz`i vastu.

Trumpi kohati kriitiliselt suhtunud vabariiklane Frank Luntz prognoosis, et kampaania aitab Trumpil mobiliseerida oma varakult hääletusel osalevaid toetajaid. «See ei pruugi olla riigi enamuse arvamus,» kommenteeris ta ettepanekut moslemite kohta. «See ei pruugi olla isegi enamuse arvamus vabariiklikus erakonnas, kuid eelvalimistel hääletajate seas on see populaarne seisukoht. Ning ta (Trump) lõikab sellest kasu,» kommenteeris Luntz. 

Vaata videost, kuidas Trump end valijatele müüa üritab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles