Coca-Cola vihastas uusaastatervitusega välja venelased ja ukrainlased

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustafa Nayyem.
Mustafa Nayyem. Foto: Facebook

Karastusjookidehiid Coca-Cola vihastas oma uusaastatervitusega välja nii venelased ja ka ukrainlased, kirjutasid teisipäeval mitme riigi meediakanalid.

Ettevõte avaldas uusaastaõhtul Venemaal populaarses sotsiaalvõrgustikus VK õnnesoovid, kuhu lisas ka Venemaa kaardi, kus aga polnud Krimmi poolsaart, mille Venemaa hõivas 2014. aastal ja see vihastas välja venelased.

Coca-Cola otsustas vea parandada ja avaldas teisipäeval kaardi uuesti koos vabandusega ja Krimmi poolsaarega Venemaa koosseisus, mis omakorda vihastas välja ukrainlased.

Ukrainlased nõudsid sotsiaalvõrgustikes ja meedias kohest kõigi ettevõtte jookide boikoteerimist ja üleskutsega ühinesid ka mitmed poliitikud.

Coca-Cola otsustas seepeale loobuda ja kõrvaldas kogu uusaastatervituse täielikult.

Petro Porošenko Blokki kuuluv puštu (Afganistani) päritolu ülemraada saadik Mustafa Nayyem kutsus kõiki ukrainlasi eirama Coca-Cola tooteid, sest selle Venemaa filiaal üllitas kaardi, kus Krimm on kujutatud Venemaa osana.

«»Coca-Cola vabandas kaardi pärast, millel ei ole Krimmi, Kaliningradi oblastit (Ida-Preisimaad) ja Kuriili saari ning tagastas Krimmi Venemaaale. Kutsun Ukraina kodanikke tooma Coca-Cola maa peale tagasi ja loobuma selle toodete ostmisest,» kirjutas Nayyem teisipäeval oma Facebooki lehel.

Lisaks tahtis raadasaadik teada, mida arvab sellest ettevõtte Ukraina haru juhtkond.

«Teadmiseks. Ettevõtte Ukraina haru haldab järgmisi tooteid ja kaubamärke: Burn, Coca-Cola, Fanta, Sprite, BonAqua, Nestea; mahlu Rich, BotaniQ ja Dobrii ning Schweppesi jooke. Mina isiklikult neid enam ei osta ja kutsun kõiki teadlikke kaaskodanikke, sh sõpru ja internetijärgijaid käituma samamoodi,» kirjutas Nayyem.

Ta märkis, et kaotus pole suurem asi ja asendusjoogi leiab alati.

Ettepanekut toetas juba arvukalt Ukraina tegelasi ja vabakondi, nende seas hulk Ukraina saadikuid välismaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles