Pildid: Kölni naised avaldasid ahistamise vastu meelt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

Saksamaal Kölnis kogunesid tänavatele sajad inimesed, et avaldada meelt vana-aastaõhtul linna tabanud ahistamistelaine vastu.

Raudteejaama ees asuvale väljakule kogunenud migrantidest meestekambad käperdasid ja röövisid 31. detsembri õhtul mööduvaid naisi, eilse seisuga oli kaebuse esitanud 90 inimest. Üks ohver väidetavalt vägistati.

Ligi kolmsada peamiselt naistest koosnevat meeleavaldajat pöördusid oma loosungitega riigijuhi Angela Merkeli poole. Viimane andis pärast telefonikõne Kölni linnapea Henriette Hekeriga teada, et tegema peab kõik, «leidmaks süüdlased nii kiiresti ja kõikehõlmavalt kui võimalik ja neid karistada, hoolimata nende päritolust või taustast.»

Linna politseiülem Wolfgang Albers ütles, et juhtunuga seoses pole kedagi veel kinni võetud. «Meil pole praegu ühtegi kahtlusalust, nii et me ei tea, kes kurjategijad olid,» ütles ta. 

Siltidel on kirjas: «Proua Merkel! Kus sa oled? Mida sa ütled? See teeb meile muret!» ning «Aitäh proua Heker (Kölni linnapea)!! Vaene Köln». Foto: Reuters/Scanpix
Siltidel on kirjas: «Proua Merkel! Kus sa oled? Mida sa ütled? See teeb meile muret!» ning «Aitäh proua Heker (Kölni linnapea)!! Vaene Köln». Foto: Reuters/Scanpix Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS
Foto: Reuters/Scanpix
Foto: Reuters/Scanpix Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS
Sildil seisab: «Proua Merkel. Kus sa oled? Mida sa ütled? See on hirmutav!» Foto: AP/Scanpix
Sildil seisab: «Proua Merkel. Kus sa oled? Mida sa ütled? See on hirmutav!» Foto: AP/Scanpix Foto: Oliver Berg/AP
«Seksismi vastu. Rassismi vastu.» – nii kõlab loosung.  Foto: Reuters/Scanpix
«Seksismi vastu. Rassismi vastu.» – nii kõlab loosung.  Foto: Reuters/Scanpix Foto: Reuters/ScanPix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles