Venemaa annab Ukraina linnale «humanitaargaasi»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene asepeaminister Dmitri Kozak.
Vene asepeaminister Dmitri Kozak. Foto: SCANPIX

Lõuna-Ukrainas asuva Aasovi mere äärse Genitšeski linna meer eitab, nagu ta oleks pöördunud kibeda pakase tõttu Vladimir Putini poole ja Venemaalt gaasiabi palunud.

Venemaa asepeaminister Dmitri Kozak teatas esmaspäeval, et Moskva kontrolli all olev Krimm alustab gaasi tarnimist umbes 25 000 elanikuga Genitšeskisse, nimetades seda «humanitaarabiks». Linnapea Aleksander Tulupov olevat tema poole pöördunud asjakohase abipalvega. «President Putini käsklused täideti ja gaas on hakanud voolama Krimmist Ukrainasse Hersoni oblastisse Genitšeski,» ütles Kozak.

Kuigi Tulupov on varem abi saamiseks otse Vladimir Putini poole pöördunud – kui linna küttesüsteemis tekkis rike – siis eitas ta nüüd igasugust kontakti. «Kuidas täpselt saaksin ma Venemaa presidendilt abi paluda?» küsis ta; lisades, et on gaasiolukorda arutanud vaid Ukraina võimudega.

Kui väited Vene gaasitarnest osutuvad tõesteks, oleks see suuremat laadi propagandavõit Kremli jaoks, mille ammuseks jooneks on kujutada Kiievi valitsust kui tavalise ukrainlase abistamisel saamatut. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles