Krimmi peaminister: hakkan mõistma isake Stalinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Aksjonov.
Sergei Aksjonov. Foto: SCANPIX

Venemaa poolt okupeeritud Krimmi poolsaare ehk «Krimmi Vabariigi» peaminister Sergei Aksjonov väljendas frustratsiooni oma ametnike saamatuse üle «riigis» kord majja lüüa: ta mõistvat sellistes tingimustes aina rohkem Nõukogude diktaatori Jossif Stalini teguviisi.

Kohalikule telekanalile Pervõi Krimski antud intervjuus kirus Aksjonov olukorda ebasündsat kõnepruuki kasutades. Kui jutuks tuli ametnike suutmatus taastada pealetrügiva talve tingimustes paljudes kodudes elektrivool, nimetas ta ühe eeskujuna «isake Stalinit».

«Varustage kodusid, mis sõltuvad täielikult elektrienergiast, ning varustage ka teisi, mis kasutavad eraldiseisvaid generaatoreid. Tehke seda! Oleme seda öelnud sada korda. Käsk anti ja mitte kusagil ei tööta mitte kuraditki,» sõitles poliitik tele-eetris. «Tulemuseni jõudmine on võimatu ülesanne. Ma hakkan mõistma isake Stalinit.»

Vene rahvuslasest poliitik ja endine ärimees Aksjonov on korduvalt eitanud süüdistusi, et ta kuulus 1990ndatel kuritegelikku ühendusse, kandes hüüdnime «Mäekoll».

Krimmi vaevavad voolukatkestused alates möödunud aasta novembrist, mil Ukraina-meelsed sissid lasid õhku mitu poolsaart varustavat elektriliini. Voolutarbimist piiratakse, kasutuses olev elekter pärineb Krimmi enda generaatoritest ja Lõuna-Venemaalt.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles