Venemaa hurjutas Põhja-Koread

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed jälgimas Lõuna-Korea pealinnas Soulis teadet Põhja-Korea väidetava vesinikupommi katsetuse kohta.
Inimesed jälgimas Lõuna-Korea pealinnas Soulis teadet Põhja-Korea väidetava vesinikupommi katsetuse kohta. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea vesinikupommi katsetus võib suurendada pingeid kogu regioonis, teatas Venemaa välisministeerium täna.

«Kui katsetus leiab kinnitust, oleks tegu Pyongyangi uue sammuga tuumarelvade arendamise teel, mis on karjuvas vastuolus rahvusvahelise õigusega ning ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsioonidega,» teatas välisministeerium avalduses.

Pyongyang teatas täna, et katsetas esmakordselt täna hommikul edukalt vesinikupommi. Maailma suuriigid on suhtunud skeptiliselt sellesse, kas tegu oli vesinikupommi katsetusega. Selle lõplikuks kinnitamiseks või ümberlükkamiseks kulub päevi või nädalaid.

Pyongyang on katsetanud kolmel korral aatomituumade lõhustumisel põhinevat tuumapommi. Aastatel 2006 ja 2009 õhiti plutooniumpomm, 2013. aastal kasutati arvatavasti uraani, ent sellele puudub kinnitus. Vesinikupomm on aga tuumapommist võimsam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles