Kölni politseil pole jätkuvalt ründajate kohta ühtegi juhtlõnga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto patrullimas Kölni peamise raudteejaama ees.
Politseiauto patrullimas Kölni peamise raudteejaama ees. Foto: SCANPIX/REUTERS

Kölni politseil pole siiani ühtegi juhtlõnga, kes võisid olla uusaastaööl toimunud massilise ahistamislaine taga, ütlesid eilsel pressikonverentsil ametivõimude esindajad.

«Praegu puudub meil teadmine, kes olid rünnakute taga,» ütles ajakirjanikele kohalik politseijuht Wolfgang Albers.

Albers ning alles hiljuti Kölni linnapeaks tõusnud Henriette Reker on siiski jõudnud selgusele mõningates numbrilistes detailides, mis alguses sündmust kajastades suure meedia tähelepanu tõttu segaseks jäid.

Politsei selgitas, et vana-aastaõhtul kella 9 ajal oli katedraali ümbrusesse kogunenud 400-600-pealine noorte meeste kamp, kes tarvitasid alkoholi ning lasid ilutulestikku.

Peagi oli mehi kogunenud juba 1000 ringis ning nende käitumine muutus aina jämedamaks ja ebaviisakamaks. Sel hetkel langetas politsei otsuse seltskond laiali ajada. Kolmveerand ühe ajal öösel oli olukord taas rahunenud, kuigi mõned bravuurikatest meestest olid jätkuvalt kesklinna piirkonnas, kogunedes lihtsalt väiksemates seltskondades.

Kella ühe ajal öösel jõudsid politseini ka esimesed teated, et aset on leidnud mitmeid naiste vastu suunatud ahistamiskatsed.

Politseijuhi sõnul suunas ta pärast seda kõik olemasolevad politseijõud raudteejaama piirkonda, et seal liikuvaid naisterahvaid turvata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles