Kölni linnapea soovitab naistel mitte viibida võõraste «käeulatuses»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kölni linnapea Henriette Reker.
Kölni linnapea Henriette Reker. Foto: SCANPIX/REUTERS

Pärast kümneid ahistamisrünnakuid uusaastaööl, on tabanud Kölni linnapead Henriette Rekerit kriitikalaine, kui ta soovitas naistel viibida võõraste «käeulatusest» eemal.   

Uusaastahommikul sattus ligi 90 naist Põhja-Aafrika või araabia päritolu meeste rünnakute ohvriks, politseini on jõudnud teade ka ühest vägistamiskatsest.

Sarnase ebameeldivate vahejuhtumite ärahoidmiseks soovitas Reker tulevikus noortel naistel ja tüdrukutel pidada edaspidi kinni teatavatest «käitumispõhimõtetest.» Linnapea sõnul avalikustatakse uuendatud käitumispõhimõtted peagi internetis.

Üks soovitus käitumisjuhendis oli hoida sobivat kaugust võõrastega suheldes ning mitte viibida nende «käeulatuses». Justnimelt see soovitus põhjustas aga Twitteris kriitikatormi ning nii Reker kui ka tema käitumispõhimõtted ujutati üle sarkastiliste märkustega.

Twitteri kasutaja @Nurit77Sara kirjutab: «Homsest alates nõuan ma naiste bussi. Muidu pole mul võimalik linnapea nõuet täita.»

Teine kasutaja, Birgit Haase säutub: «Mul on lühikesed käed. Kas see võib osutuda probleemiks, kui läheb käiku kõige hullem võimalik stsenaarium?»

Muud naistele ja tüdrukutele suunatud soovitused näevad ette, et avalikel üritustel viibides tasub naistel hoida oma tuttavate ringi. Ohu korral soovitatakse paluda kõrvalseisjate abi ning rikkumise pealtnägijad peaksid kas sekkuma või teatama nähtust politseid.

Rekker lisas, et vaja oleks luua ka käitumispõhimõtete dokument teistest kultuuridest pärit inimestele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles