Briti kodanikust ISIS-e timukas lahkus riigist ajal, kui ta oli kautsjoni vastu vabaduses

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISISe hukkamisvideos esineb väidetavalt Briti kodanik Siddharta Dhar
ISISe hukkamisvideos esineb väidetavalt Briti kodanik Siddharta Dhar Foto: Reuters

Suurbritannias on võimuorganid ja valitsuserakond jäänud kriitikatule alla seoses sellega, et äsja terrorirühmituse ISIS hukkamisvideos esinenud Briti kodanik Siddharta Dhar sai lahkuda riigist ajal, mil ta oli kautsjoni vastu vabaduses.

Lisaks on ka teada, et Siddharta Dhar, teise nimega Abu Rumaysah, on olnud kokku kuus kord vahi all kahtlustatuna erinevates terrorismiga seotud kuritegudes, vahendas ERRi uudisteportaal BBC-d.

Londonis elanud nelja lapse isa Dhar, keda kahtlustati terroristlike üleskutsete tegemises, lahkus Inglismaalt 2014. aastal ja liitus Süürias äärmusrühmitusega ISIS.

Aasta alguses avaldas ISIS video, kus näidatakse viie mehe hukkamist ning kus üks mees ähvardab Ühendkuningriiki rünnakutega. Kuigi hetkel pole veel ametlikult teatatud, et videos ähvardusi tegev mees on just nimelt Siddharta Dhar, on mitu allikat seda BBC-le kinnitanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles