Politsei lasi Pariisis maha arvatava ründaja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommirobot Pariisi politseijaoskonna juures maha lastud mehe juures.
Pommirobot Pariisi politseijaoskonna juures maha lastud mehe juures. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa politsei lasi täna pealinnas Pariisis maha mehe, kes püüdis tungida politseijaoskonda.

Pealtnägijate sõnul toimus intsident Pariisi põhjaosas, mis on koduks paljudele sisserännanutele. Esialgsetel andmetel ähvardas mees politseijaoskonnale lähenedes noaga politseinikke ning karjus: «Allahu Akbar» (Jumal on suur).

«Mees püüdis neljapäeva hommikul rünnata politseijaoskonna vastuvõturuumis politseinikku, misjärel tulistas teda politsei,» ütles siseministeeriumi esindaja Pierre-Henry Brandet.

Prantsusmaa siseministeerium teatas, et mehel oli ümber ka pommivööle sarnanev seadeldis. Nüüdseks on politsei kinnitanud, et tegu polnud tõelise pommivööga.

Kuna kahtlustati, et mehel on pommivöö, kutsuti kohale pommirühm. Uurimisele lähedalseisev allikas ütles uudisteagentuurile AFP, et mees kandis mantli all kotti, millest rippus välja juhe. Lõhkeainet ega –seadeldist mehel kaasas ei olnud.

Pealtnägijate sõnul kuulsid nad Goutte-d’Ori tänaval, kus politseijaoskond asub, kokku kahte kuni viite lasku. Tänav suleti ning politsei palus elanikel mitte viibida akende juures ja rõdudel. Samuti suleti kaks lähedal asuvat kooli ning piirkonnas on häiritud liiklus.

Intsident toimus satiiriajakirja Charlie Hebdo rünnaku esimesel aastapäeval. Ajavahemikus 7.-9. jaanuarini sai Pariisis toimunud islamiäärmuslaste rünnakutes surma 17 inimest.

Politseijõud täna Pariisi põhjaosas. Fotod: SCANPIX
Politseijõud täna Pariisi põhjaosas. Fotod: SCANPIX Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP
Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP
Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP
Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS
Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS
Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS
Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS
Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS
Foto: CHARLES PLATIAU/Reuters
Foto: CHRISTOPHE ENA/AP
Foto: CHRISTOPHE ENA/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles