Politsei pidas kinni arvatava süüdlase Tampere suurpõlengus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjujad Tamperes tulekahjus kannatada saanud korrusmaja ees.
Tuletõrjujad Tamperes tulekahjus kannatada saanud korrusmaja ees. Foto: SCANPIX

Soome politseinikud võtsid kinni mehe, keda uurimisjuhi Hannu Kallioniemi sõnul kahtlustatakse seotuses Tamperes Hämeenkatu 10 eile aset leidnud tulekahjuga.

Politsei oletuste järgi on süütamisega seotud kaks meest, vahendas YLE.

Kahtlused, et põleng sai alguse süütamisest, tekkisid tehnilise uurimise käigus ja pärast pealtnägijate küsitlemist.

Põlengukohast nähti eemale jooksmas kahte tumedates riietes meest. Kallioniemi ei nõustunud täpsustama, kas eile kinni võetud mees on üks nendest või mitte.

Politsei pole veel välja selgitanud, kust ja kuidas kahjutuli alguse sai. Kallioniemi sõnul pole praegu täit kindlust, kas restorani süütamises kasutati lõhkeainet või mitte.

Eile varahommikul puhkenud tuleõnnetuses hukkus kaks meest ja naine. Kõik olid nooremad kui 30-aastased. Viga sai veel viis inimest.

Juhtunut uuritakse kui hävitustööd ja kolme inimese surma põhjustamist.

Politsei teatel pole praegu viiteid selle kohta, et tegemist oleks olnud immigrantide vastu suunatud kuriteoga. Nimelt kuulub põlengus hävinud kebabirestoran Juliet väljapoolt Soomet pärit inimestele. Rassiviha kui motiivi ei saa Kallioniemi sõnul aga praegu motiivina veel kindlalt välistada.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles