Soome keskkriminaalpolitsei: Helsinki raudteejaama juhtum ei ole seotud Kölni sündmustega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Healsinki pearaudteejaam.
Healsinki pearaudteejaam. Foto: SCANPIX

Soome keskkriminaalpolitsei peainspektori sõnul pole uusaastaööl Helsinki raudteejaama kogunenud tuhandel iraaklasel seost Saksamaal aset leidnud massiahistamistega, vahendab Yle.

Täna teatas Soome politsei, et Helsinkis uusaastaööl toimunud vahejuhtumi ja Kölni sündmuste vahel, kus araabia päritolu mehed röövisid ja ahistasin naisi, võib leida sarnaseid jooni.

Soome keskkriminaalpolitsei peainspektor Thomas Elfgren sellega eeluurimise põhjal siiski ei nõustu.

«Ükski asitõend ei viita hetkel sellele, et ka Soomes oleks olnud planeeritud sellist ahistamiste lainet nagu toimus uusaasta pidustuste ajal Kölnis,» ütles Elfgren.

Elfgeni sõnavõtt lükkab ümber varemalt Helsinki politsei ja Soome siseministri Petteri Orpo väited, et kahes linnas aset leidnud sündmused olid mingil viisil seotud või sarnased.

Elfgren vastutab ka  aastavahetusel vahi all olnud kuue Iraagist pärit asüülitaotleja eeluurimise eest. Mehed vahistati 31. detsembril Kirkkonummi vastuvõtukeskuses, kuid politsei vabastas nad juba uue aasta alguses.

«Eeluurimise ajal ei leidnud me tõendeid, et need inimesed oleksid planeerinud midagi nii massiivset kui Kölnis,» ütles Elfgren.

Soome keskkriminaalpolitsei on olnud ka ühenduses sakslastega, et teha kindlaks, kas kuuel iraaklasel on seos Kölni rünnakuid kavandanud inimestega.

«Me ei ole saanud sellele informatsioonile kinnitust,» sõnas Elfgren.

Uusaastasündmused Helsingis

Täna teatas Soome politsei, et ligikaudu tuhat Iraagi päritolu asüülitaotlejat oli kogunenud uusaastapidustuste ajal Helsingi raudteejaama ümbrusesse.

Soome politseile saabunud vihje põhjal, otsustasid politseijõud reageerida ning viisid kümneid inimesi piirkonnast eemale. Mõned ka vahistati.

Politseini on siiani jõudnud 3 ahistamissüüdistust, millest kaks on karistatavad kriminaalkorras.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles