Mehhiko võimud toimetasid maailma tagaotsituma narkoparuni tagasi vanglasse, kust too põgenes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joaquin «El Chapo» eile tagasiteel trellide taha.
Joaquin «El Chapo» eile tagasiteel trellide taha. Foto: SCANPIX

Mehhiko võimud toimetasid eile tabatud narkoparuni Joaquin «El Chapo» Guzmáni tagasi samasse vanglasse, kust ta oli kuue kuu eest põgenenud.

Maailma tagaotsitum narkokurjategija, kelle tabamise eest olid Mehhiko võimud välja pannud 3,8 miljoni dollari suuruse tasu, pandi Mexico rahvusvahelises lennujaamas sõjaväekopterisse ja viidi Altiplano vanglasse pealinnast 90 kilomeetrit läänes.

Guzmán saadi kätte reede hommikul riigi loodeosas Sinaloa osariigi rannikul asuvast Los Mochisest. Merejalaväe haarangus sai surma viis tema arvatavat jõugukaaslast.

«Guzmán Lorea viiakse tagasi Altiplano vanglasse,» ütles justiitsminister Arely Gómez.

Guzmán on varem kaks korda kinni võetud, kuid mõlemal korral vanglast põgenenud.

Viimati pandi ta vangi 2014. aasta veebruaris. Ta põgenes eriti range režiimiga Altiplano vanglast eelmise aasta 11. juulil kongi duširuumi kaevatud augu kaudu, mis viis suurde tunnelisse. Seal istus ta relssidele kinnitatud mootorratta selga ja läbis poolteist kilomeetrit tunnelisuuni, kus terendas vabadus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles