Hurghada hotellirünnaku ohvrite seisund on stabiilne

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse Punase mere ringkonna kuberner Ahmed Abdullah noarünnaku ohvriks langenud rootslast Sammie Olovssoni külastamas.
Egiptuse Punase mere ringkonna kuberner Ahmed Abdullah noarünnaku ohvriks langenud rootslast Sammie Olovssoni külastamas. Foto: SCANPIX

Elu pärast eelmise öö hirmutavaid rünnakuid tundub Egiptuse hotellis olevat naasnud oma tavapärase rütmi juurde. Punase mere äärses kuurortlinnas Hurghadas Bella Vista hotellis on külastajad naasnud lamamistoolidesse päiksevanne võtma või basseini äärde lõõgastuma, kuigi alles eile ründasid kaks äärmusühenduse Islamiriigi (ISIS) lippu kandvat meest Bella Vista külastajaid.

Rünnakus said viga kolm Euroopa turisti. Ohvriteks olid kaks austerlast, 72-aastased Renata ja Wilhelm Weisslein  ning 27-aastane rootslane Sammie Ovolsson, kes kõik said pindmisi haavu ja viibivad praegu haiglas  stabiilses seisundis.

Koristustööd täna Bella Vista hotelli ees. Foto: Scanpix
Koristustööd täna Bella Vista hotelli ees. Foto: Scanpix Foto: SCANPIX

Julgeolekujõud tulistasid mõlemat ründajat, üks neist sai surma ja teine vigastada. Viimase võtsid võimud vahi alla. Meestel oli kaasas noad ja õhupüssid, ning Egiptuse siseministri teatel sisenesid nad hotelli läbi merepoolsele küljele avatud restorani.

Norrakas Jon Torp oli rääkinud Norra väljaandele VG, et kuulis vähemalt 24 kuulilasku, kui kurjategijad hotellis ringi liikusid. «Olin oma toas, kui kuulsin kellegi karjumist. Läksin välja rõdule ja nägin, et ühel mehel on käes must lipp valgete kirjadega. Ta karjus kõva häälega.»

Julgeolekuallikate teatel saabusid ründajad mere äärest ning lisaks oli neil kaasas olnud pommivöö.

Lisaks sooritati Islamiriigi nimelt üleeile Kairos püramiidide lähedal teine rünnak, kuid seal ohvreid ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles