Venemaa õhulöökides al-Qaeda haru vanglale Süürias hukkus 39 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene kaitseministeeriumi sel nädalal avaldatud foto õhurünnakust Süürias.
Vene kaitseministeeriumi sel nädalal avaldatud foto õhurünnakust Süürias. Foto: SCANPIX

Süüria loodeosas sai Venemaa õhurünnakus terrorivõrgustiku Al-Qaeda kohaliku haru vanglakompleksile surma vähemalt 39 inimest, teatas Londonis baseeruv vabaühendus.

Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmeil sai Venemaa õhulöökides tabamuse Al Nusra Rindele kuuluv hoone Idlibi provintsis Maarat al-Numanis.

Turu lähedal asunud hoones paiknesid usukohus ja vangla.

Vaatluskeskuse juhi Rami Abdel Rahmani sõnul olid ohvriteks peamiselt Al-Nusra kätte vangi langenud ülestõusnud. Lisaks sai õhurünnakus surma vangivalvureid ja Al-Nusra võitlejaid. Viie turul hukkunud tsiviilisiku seas oli ka üks laps.

Hukkunute arv võib tõusta, sest kümned inimesed said vigastada või jäid hoone rusude alla.

Venemaa sõjalennukid alustasid õhurünnakuid Süürias 30. septembril.

Kuigi Moskva väitel on nende sihtmärgiks Islamiriik (IS) ja teised terroristlikud rühmitused, ründavad paljude lääneriikide sõnul venelased ka mõõdukat opositsiooni eesmärgiga hoida võimul Bashar al-Assadi režiimi.

Kuigi nii Al-Nusra kui IS on mõlemad džihadistlikud organisatsioonid, on nad omavahel vaenujalal. Pingelised on A-Nusra suhted ka mõõdukate mässulistega, kes on vastu islamiseaduste äärmuslikule tõlgendamisele.

Vaatluskeskusel on Süürias ulatuslik võrgustik ning nad tuvastavad ründajaid lennukitüübi ja kasutatava laskemoona järgi.

Idlibi provintsi kontrollib islamistlike mässuliste koalitsioon Vallutusarmee eesotsas Al-Nusra Rinde ja selle liitlase Ahrar al-Shamiga.

2011. aastal valitsusvastastaste meeleavaldustega alanud, ent hiljem veriseks sõjaks kujunenud Süüria konfliktis on hukkunud enam kui 260 000 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles