Taani saatis Aarhusi ülikooli ühe parima tudengi liigse töötamise eest riigist välja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marius Youbi.
Marius Youbi. Foto: Linkedin

Taani saatis Aarhusi ülikooli ühe parima üliõpilase riigist välja, kuna too oli rikkunud osalise tööajaga töötamise piiranguid.

30-aastane kamerunlane Marius Youbi lendas 7. jaanuaril kodumaale tagasi, sest tema väljasaatmisorderi kohaselt pidi ta riigist 8. jaanuariks lahkunud olema, kirjutab uudisteagentuur AFP.

Taanil on Euroopa üks karmimaid immigratsiooniregulatsioone ning viimaste kuude jooksul on riik reegleid veelgi karmistanud.

Õpingute eest maksmiseks poole kohaga koristajana töötanud Youbi puhul avastasid võinud, et ta on vahepeal ületanud nädalas töötamiseks lubatud 15 töötundi.  «Me pole Taani migratsiooniameti otsusega üldse nõus,» sõnas AFP-le Aarhusi ülikooli pressiesindaja Anders Cornell. Kooli rektor oli saatnud möödunud kuul ametile ka kirja, paludes otsust veel kord kaaluda, kuid sellele mingit vastust ei tulnud.

«Marius Youbi on üks andekamaid tudengeid meie ülikoolis, ja ameti võimetus otsust muuta on kahetsusväärne,» teatas rektor Brian Bech Nielsen. «Seadustest tuleb kinni pidada, kuid sel korral ei ole kuritöö ja karistus vastavuses,» lisas ta.

Youbi maksis võimudele tagasi lisatundide eest teenitud raha ja tasus ka trahvi, kuid see asjade kulgu ei vääranud.

Taani migratsiooniameti pressiesindaja Jesper Wodschow Larsen teatas AFP-le, et otsus võeti vastu kooskõlas kehtivate reeglitega.  

Youbi õppis Aarhusi ülikoolis bakalaureuseastmes inseneriks ning kooli lõpetamisest lahutab teda veel lõputöö ja praktika Taani firmas.

Taani raadiole antud intervjuus sõnas Youbi, et on kurb ja pettunud, sest pikk töö on raisku läinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles