Video: 16 tunniks lumevangi jäänud autojuht saatis Putinile vihase videoläkituse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumevangi jäänud auto Orenburgi-Orski teel.
Lumevangi jäänud auto Orenburgi-Orski teel. Foto: Youtube'i kuvatõmmis

Venemaal lumetormi kätte jäänud mees saatis president Vladimir Putinile vihase videoläkituse. Nimelt pidi 80 inimest Orenburgi oblastis päästjaid ligi 16 tundi ootama.

Ootamise ajal külmus üks autojuht surnuks ja paljud teised ohvrid said külmakahjustusi, kui nende sõidukid jäid oblasti ühel peateel lumevangi.  

«Venemaa saadab välismaale abi, kuid oma inimesi ei suuda päästa,» kurjustas Pavel Gusev oma videoläkituses, mida nüüdseks on Youtube’i vahendusel vaadatud pool miljonit korda.

«Ma pöördun teie poole, Vladimir Vladimirovitš, ja palun teil selle kõigega tegelda, neid aidata, kes said kõvasid külmakahjustusi. Ja lööma päästeteenistuste seas korra majja,» teatas Gusev.

Mehe sõnul said mõned lumevangi jäänud autojuhid päästeteenistustele helistades kuulda, et nad oleks pidanud üldse koju jääma, mis asju neil väljas ikka nii tarvis ajada oli.

Vene uurimiskomitee prokurörid uurivad nüüd, mis täpselt 3. jaanuaril juhtus, kui Orenburgi-Orski teel jäid autod lumevangi. Karmist kogemusest eluga pääsenud inimeste sõnul oli lumetorm sedavõrd tihe, et nähtavust polnud ollagi.

Vene telekanal Vesti TV teatas, et politseinik, kes andis päästetööde ajal oma jaki külmetavale naisele ja kindad mehele, saab kohalikult siseministeeriumilt selle eest medali. Nüüd viibib politseinik Daniil Maskudov ise haiglas, sõrmed tõsiselt külmavõetud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles