Kataloonia separatistid jõudsid kokkuleppele valitsuse moodustamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike poiss Kataloonia rahvuslipuga
Väike poiss Kataloonia rahvuslipuga Foto: SCANPIX

Kataloonia separatistid on jõudnud kokkuleppele uue valitsuse moodustamises, teatas ametist lahkuv administratsioon laupäeval, vaid päev enne tähtaja kukkumist.

«Koos Jahi eest («Junts pel Si»)» ja Rahva Ühtsuse Partei (CUP) on jõudnud kokkuleppele ja seega (uusi) valimisi ei tule,» ütles kõrge valitsusametnik AFP-le.

Kataloonia separatistide juht Artur Mas oli mõne päeva eest väljendanud vastumeelselt valmisolekut uued valimised välja kuulutada.

Masi iseseisvusmeelne liit «Koos Jahi eest» võitis septembris Kataloonia 135-kohalises parlamendis enamuse ning kiitis novembris heaks resolutsiooni iseseisva Kataloonia vabariigi loomiseks 18 kuu jooksul.

Valitsuse moodustamiseks vajab 62 kohta võitnud allianss aga 10 kohaga parlamenti pääsenud CUPi toetust.

CUP on eelnevalt öelnud, et ei toeta Masi poolt viimastel aastatel ellu viidud säästumeetmeid ning paneb pahaks ka tema erakonna seotust korruptsiooniskandaalidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles