Hanso: Põhja-Koreal pole midagi kaotada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Hanso
Hannes Hanso Foto: Elmo Riig / Sakala

Põhja-Koreal ei ole praegu mitte midagi kaotada, kuna riigi rahvusvahelised suhted on ummikusse jooksnud ja kõikvõimalikud sanktsioonid on neile juba kehtestatud, rääkis euroliidu diplomaat Hiinas ja Mongoolias Hannes Hanso.

«Põhja-Korea käitumine ei muutu, sest riik on niikuinii isolatsioonis. Ainuke tuiksoon, millega Põhja-Koreal on veel mingisugune suhtlemine, on Hiina, mille kaudu saadakse kaupu ja mille kaudu viiakse Põhja-Koreast välja maavarasid,» vahendas Hanso sõnu Vikerraadios ERRi uudisteportaal.

Hanso avaldas lootust, et täiemahuliseks sõjategevuseks siiski ei lähe, kuigi Põhja-Korea motiive ei oska keegi teada. «Motiivideks võib olla mingi sisemine poliitiline pinge - võim peaks Kim Jong-ililt minema üle tema pojale, Põhja-Korea on pingete tekkimist kasutanud varem ära parema positsiooni saavutamiseks läbirääkimistel,» selgitas ta.

Samas märkis diplomaat, et Põhja-Korea on viimasel ajal andnud mõista, et on valmis alustama taas kuuepoolseid läbirääkimisi tuumaprogrammi osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles