Prantsuse politsei tapetud mees elas Saksamaal turvakodus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommirobot Pariisi politseijaoskonna juures maha lastud mehe juures.
Pommirobot Pariisi politseijaoskonna juures maha lastud mehe juures. Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinnas Pariisis maha lastud noakangelane elas Saksamaal turvapaigataotlejate keskuses, teatasid laupäeval võimuesindajad.

Saksa politsei andmetel elas mees Recklinghauseni linna pagulaskeskuses.

Politsei otsis laupäeval keskuse läbi, kuid midagi kahtlast ei avastanud.

Politseiallikad kinnitasid uudisteagentuurile AFP, et mees oli registreerinud end turvapaigataotlejaks. Prantsuse uurijate andmetel oli ründaja tõenäoliselt pärit Tuneesiast.

Lihanoaga relvastatud mees üritas Montmartre lähedal tungida politseijaoskonda, kuid korrakaitsjatel õnnestus ründaja maha lasta. Mehel oli kaasas pilt sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) lipust.

Pariisi kohus mõistis reedel vangi kaks Süürias käinud Prantsuse kodanikku, ühe neist tagaselja.

2014. aastal Süürias käinud ja Prantsusmaale naasnud Zakaria Chadili (28) sai leebema karistuse - kuus aastat. Tema sõber Ziyeid Souied (22), kes otsustas jääda äärmusrühmituse IS aktiivseks liikmeks ja viibib endiselt Süürias, mõisteti tagaselja kümneks aastaks vangi.

Äärmusrühmituse prantslasest liige Salim Benghalem, kellel olid tihedad sidemed Charlie Hebdo ründajatega, mõisteti päev varem Pariisis tagaselja 15 aastaks vangi. Veel kuut Islamiriigi võitlejat karistati 6-9 aasta pikkuse vangistusega. Benghalem viibib arvatavalt Süürias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles