Aksjonov ukrainlastele: lõpetage Krimmi teema leierdamine, Krimm on Venemaa ja nii jääb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Aksjonov.
Sergei Aksjonov. Foto: SCANPIX

Krimm ühines Venemaaga pärast 2014. aasta märtsireferendumit ega muuda iial oma Vene staatust, ütles piirkonna juht Sergei Aksjonov ja soovitas Ukraina poliitikutel lõpetada Krimmi teema leierdamine.

«Kõik need parasiidid, kes seda teemat tüütuseni leierdavad, ärge arvakegi, et Krimm ühel päeval oma staatust muudab... Krimm on Venemaa ja nii jääb,» ütles Akasjonov usutluses telekanalile Rossija 24.

Ukraina nõudis eelmise aasta lõpus, et tema 2016. aasta lepingus Venemaaga Krimmi elektriga varustamiseks osutataks poolsaarele kui Ukraina osale. Vene võimud viisid seepeale Krimmis läbi arvamusküsitluse ja said teada, et elanike enamus ei ole Kiievi nõudmisega päri ja on valmis koguni ajutiselt elektrita läbi ajama.

«Tingimused on vastuvõetamatud. Mis läbirääkimisi saab pidada petistega, kellel on pead täis fantaasiaid ja kellele ikka veel tundub, et Krimm tuleb tagasi või saavad referendumil osalenud inimesed tunda mingeid tagajärgi.»

«Kõik see on vale ja lollus. Krimm kuulub Vene Föderatsiooni koosseisu,» kuulutas Aksjonov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles