Rootsi pidas kinni paadipõgeniku ja inimsmugeldaja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Rootsi politsei pidas täna kinni isiku, kes väidetavalt üritas kummipaadil smugeldada riiki põgenikku.

Tegemist on esimese sellise juhtumiga pärast seda, kui Stockholm rakendas süstemaatilist isikut tõendavate dokumentide kontrolli, lisasid võimud.

«Tegemist on Lõuna-Rootsis esimese kinnipidamisega arvatavas inimsmugeldamise juhtumis pärast isikut tõendavate dokumentide kontrolli rakendamist 4. jaanuaril inimestele, kes tulevad riiki Taanist,» ütles politsei pressiesindaja Kim Hild.

Norra merepäästjad märkasid kummipaadi teele asumist Taanist Helsingori linnast ning teavitasid sellest Rootsi rannavalvet, ütles Hild.

Politsei pidas kaks isikut kinni hetkel, kui nad maabusid Helsingborgi lähistel. Mõlemat kahtlustatakse paadi varastamises ning ühte inimsmugeldamises.

«Üks paadis olnud isikutest näitas Norra välja antud dokumenti, millest selgus, et ta oli 24-aastane. Teisel meessoost isikul dokumendid puudusid, kuid tema enda sõnul on ta 27-aastane,» lausus Hild.

Põgenikega tegelevad rühmitused väljendasid 4. jaanuaril kehtestatud kontrollide asjus muret, et selle tulemusena võivad suureneda ohtlikud mereületused üle Läänemere.

Varjupaigataotluste arv on pärast keelu kehtestamist oluliselt vähenenud. Migratsiooniosakonna andmeil jäi asüülitaotluste arv jaanuari esimesel nädalal alla 1500. Oktoobris ja Novembris esitati neid pea iganädalaselt ligi 10 000.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles