Mis juhtus Kölnis? Saksa kripo teab: tegu on araabia maades teada nuhtlusega taharrush gamea

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Naistevastase vägivalla vastu protestijad Kölni katedraali ees.
Naistevastase vägivalla vastu protestijad Kölni katedraali ees. Foto: SCANPIX

Saksa föderaalkriminapolitsei (BKA) teatas, et hakkab Kölni uusaastaöö sündmuste järel võitlema nähtusega, kus naisi grupiviisiliselt seksuaalselt ahistatakse. Araabia maades on selline asi juba pikalt probleemiks olnud ning seda tuntakse seal nime all taharrush gamea.

Ametil on teada, et mõningates araabia maades esineb nähtus, kus avalikus ruumis ahistatakse ühiselt naisi ja seal tuntakse seda nime all taharrush gamea (grupiviisiline seksuaalne ahistamine).

«Selliseid kuritegusid sooritavad noorte meeste grupid ning kohalike politseijõudude teatel toimuvad need enamjaolt suurte rahvakogunemiste, näiteks demonstratsioonide, ajal. Rünnakud ulatuvad seksuaalsest ahistamisest vägistamiseni,» teatas BKA väljaandele Welt am Sonntag.

Seni polnud sarnast nähtust Saksamaal registreeritud.

Täpsest olukorrast ülevaate saamiseks, kogutakse kõigist liidumaadest kokku faktid sarnaste juhtumite kohta, ütles BKA. Andmete kogumisel teevad föderaalametnikud koostööd liidumaade kriminaalpolitsei juhtidega.  

Kogutud info põhjal otsustab BKA, millised meetodid võetakse kasutusele, et nähtusega üleriiklikult võidelda.

BKA kommenteeris Kölni sündmusi tänase avaldusega esmakordselt. Holger Münchi juhitud amet teatas veel, et võtab väga tõsiselt nii Kölnis toimunud sündmusi kui ka sellega ühiskonnas kaasnenud ebakindlustunnet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles