Varssavi kutsub Poola-vastaste avalduste tõttu Saksa suursaadiku vaibale (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile protestisid pealinnas Varssavis uue konservatiivse Seaduse ja Õigluse (PiS) valitsuse vastu tuhanded poolakad.
Eile protestisid pealinnas Varssavis uue konservatiivse Seaduse ja Õigluse (PiS) valitsuse vastu tuhanded poolakad. Foto: SCANPIX

Poola välisminister Witold Waszczykowski kutsus Saksa poliitikute Poola-vastaste avalduste tõttu esmaspäevaks välja Saksa suursaadiku, teatas täna ministeerium.

Poola välisministeeriumi esindaja Artur Dmochowski sõnul kohtub Saksa suursaadik Poolas Rolf Nikel välisministriga arvatavasti homme hommikul.

Dmochowski keeldus täpsustamast, milliseid Saksa poliitikuid ja avaldusi täpsemalt silmas peeti.

Berliini ja Varssavi suhted pingestusid pärast Poola konservatiivse Seaduse ja Õigluse (PiS) võimuletulekut oktoobris.

Euroskeptiline PiS teatas, et kavatseb toetada Euroopa Liidu püüdlusi põgenikekriisiga toimetulemisel rahaliselt, kuid rõhutas, et Poola ei kavatse ümberpaigutamisskeemi alusel vastu võtta ühtegi põgenikku.

Taoline seisukoht asetas Varssavi otsesesse vastuollu Saksamaaga, mis võttis möödunud aastal vastu 1,1 miljonit varjupaigataotlejat, neist enamik Süüriast, ja ärgitas teisi EL-i liikmesriike samuti põgenikke vastu võtma.

Saksa sotsiaaldemokraat ja Euroopa Parlamendi president Martin Schulz võrdles detsembris poliitilist olukorda Poolas riigipöördega.

Poola peaminister Beata Szydło nõudis seepeale Schulzilt avalikku vabandust.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles