Kölni ahistamisjuhtumite uurimises avaldatakse täna esimesed andmed

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seksismivastane demonstratsioon Kölnis
Seksismivastane demonstratsioon Kölnis Foto: SCANPIX

Saksa võimud peaks täna avaldama seni saadud informatsiooni Kölnis aastavahetusel aset leidnud naiste ahistamisjuhtumite kohta.

Nordrhein-Westfaleni liidumaa siseminister Ralf Jäger annab täna selgitusi nii liidumaa parlamendi ees kui ka pressikonverentsi meediale, edastab AFP.

Saksa politsei on saanud  Kölni  raudteejaama juures uusaastapidustustel toimunud ahistamiste ja seksuaalvägivalla kohta juba 516 avaldust.

32 kahtlusalusest enamik on Põhja-Aafrika päritolu sisserännanud, kellest osa on ametlikud asüülitaotlejad ja osa illegaalid.

Saksa föderaalkriminapolitsei (BKA) teatel saab Kölnis toimunu liigitada Araabia maades levinud nähtuse alla taharrush gamea, mis on grupiviisiline naiste seksuaalne ahistamine. Saksamaal ei ole varem seda nähtust ette tulnud.

Saksa meedia teatel uurib politsei, kas lisaks Kölnile veel teistes linnades ja piirkondades on samasuguseid ahistamisjuhtumeid ette tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles