Hispaania kuninga õde astub kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Felipe VI (keskel)koos oma abikaasa Letizia ja Hispaania peaministri Mariano Rajoy'ga. Felipe on Hispaania kuningas alates 19. juunist 2014.
Felipe VI (keskel)koos oma abikaasa Letizia ja Hispaania peaministri Mariano Rajoy'ga. Felipe on Hispaania kuningas alates 19. juunist 2014. Foto: Scanpix/AP

Hispaania kuninga 50-aastane õde printsess Cristina astub täna kohtu ette süüdistatuna maksudest kõrvalehoidmises, teatas kohalik meedia.

Tegemist on esimese kuningapere liikmega, kes on saanud kohtus süüdistuse peale Francisco Franco diktatuuri lõppemist 1975. aastal.

Printsessile esitatud süüdistused on seotud tema abikaasa Iñaki Urdangarini äridega. Urdangarinit kahtlustatakse ühtlasi selles, et ta omastas koos endise äripartneriga kuus miljonit eurot heategevusfondist Noósis, mida ta juhtis. Süüaluseid on juhtumis kokku 16.

Kohtuprotsess peaks kestma kevadeni. Printsessi kaitsjate kinnitusel on naine süütu ja usaldas paari rahaasjades oma meest. Kui kohus printsessi süüdi peaks tunnistama, siis võib naist oodata kuni kaheksa-aastane vangistus.

Kuningas Felipe võttis seoses kriminaalsüüdistusega oma õelt ja tema abikaasalt Palma de Mallorca hertsogipaari tiitli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles