Egiptuses noarünnaku ohvriks langenud turistid lahkusid haiglast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haavata saanud rootslane Sammie Olovsson.
Haavata saanud rootslane Sammie Olovsson. Foto: Scanpix/AP

Reedel Egiptuses Punase mere kuurortlinnas haavata saanud Rootsi turist lubati kohalike ametivõimude sõnul haiglast välja.

27. aastane Sammie Olovsson oli üks reedel Hurgada Bella Vista hotellis aset leidnud turistide vastu suunatud noarünnaku ohvritest, mis on viimaseks põntsuks Egiptuse kui kunagise hinnatud puhkuse sihtkoha niigi haprale mainele.

Haigla esindaja Alaa Mohamedi sõnul on nii viga saanud rootslane kui ka Austria vanapaar juba haiglast välja kirjutatud, vahendab AFP.

Reede õhtul tormas Bella Vista hotelli, kus turistid õhtustasid, kaks nugadega relvastatud meest. Politseinikud avasid ründajate pihta tule, tappes ühe ja haavates raskelt teist.

Egiptuse julgeolekujõud võitlevad alates islamistist presidendi Mohamed Morsi kukutamisest 2013. aasta juulis Siinai poolsaarel pühasõdalastega. Rünnakud on olnud valdavalt sihitud julgeolekujõudude vastu kättemaksuks repressioonide eest Morsi toetajate vastu.

Rünnak Hurghadale on ohtlik pretsedent, kuna Egiptuse Punase mere äärsetel kuurortidel on läinud viis aastat kestnud poliitilise ebastabiilsuse tingimustes ülejäänud riigiga võrreldes majanduslikult hästi.

Egiptuse turismisektor sai tõsise hoobi 31. oktoobril, mil Siinai poolsaare kohal kukkus alla Sharm el-Sheikhist Peterburi teel olnud Vene reisilennuk. Hukkusid kõik 224 inimest. Vastutuse lennukatastroofi eest, mille põhjustas Vene föderaalse julgeolekuteenistuse (FSB) teatel pommiplahvatus, võttis äärmusrühmitus ISIS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles