Läti peaministriks võib tõusta endine eurosaadik

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kārlis Šadurskis.
Kārlis Šadurskis. Foto: Wikipedia.org

Ühtsuse ridadesse kuuluvast ja praegu Läti parlamendi rahanduskomisjoni juhtivast Kārlis Šadurskisest võib saada peaministrikandidaat.

56-aastane Šadurskis, kes aastatel 2011-2014 esindas Lätit Euroopa Parlamendis ning kes seejärel naasis tööle seimis, ütles laupäeval intervjuus uudisteagentuurile BNS, et ta kohtus peaministri kandidaate otsiva presidendi Raimonds Vējonisega.

Aastatel 2002-2004 ka haridusministrina töötanud Šadurskis ei soovinud täpsustada, kas riigipea pakkus talle valitsusjuhi kohta ning märkis, et vastavalt kokkuleppele räägitut ei avalikustata. Samas märkis Šadurskis, et rohkem infot avaldatakse homme.

Läti meedias on Šadurskist, kes valiti seimi esmakordselt 2002. aastal ning kes on praegu Ühtsuse seimifraktsiooni aseesimees, nimetatud tõenäoliseks peaministrikandidaadiks. Varem akadeemilist karjääri teinud Šadurskist on nimetatud kogenud poliitikuks, kellel on ka presidendi toetus.

Lisaks Šadurskisele on Vējonis suletud uste taga kohtunud ka rahandusministri Janis Reirsi ja Valmiera linnapea Janis Baiksiga, kuid mõlemad keeldusid ettepanekust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles