India politsei sundis juveelivarast banaanide abil saaki välja oksendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters/ScanPix

India Mumbai linna politseinikud kasutasid kuldketi alla neelanud juveelivargalt ehte tagasisaamiseks leidlikku moodust – sundisid teda õgima rohkem kui 40 banaani, et varastatud kett koos ülejäänud maosisuga üles tagasi tuleks.

Kahtlusalune eitas varem, nagu ta oleks keti linnatänavalt ühelt naiselt pihta pannud, ent kontroll röntgenkiirtega paljastas – hinnaline ehe on peidus tema kõhus. Esmalt korraldasid korrakaitsjad mehele klistiiri, mis ei andnud aga tulemusi. Seejärel pakkusid arstid välja operatsiooni, mis oli ohvitseride hinnangul aga liiga kulukas ja aeganõudev. Selle asemel valisid nad banaanid.

«Talle söödeti päeva jooksul sisse rohkem kui 40 banaani,» ütles Mumbai politsei vaneminspektor Shankar Dhanavede. «Lõpuks leidsime üles ka keti. Sundisime teda seda pesema ja desinfetseerima.» 25-aastane varas ilmus reedel kohtu ette ja on endiselt vahi all.

See polnud esimene kord, kui Mumbai politsei sarnaseid võtteid kasutas. Mullu juulis saadi üks allaneelatud kett kätte nii, et vargale söödeti sisse 24 banaani ja mitu liitrit kõhulahtistitega rikastatud piima.

Aprillikuus roojas ehte välja varas, kes pidi ära õgima üle poolesaja banaani. Omanikul hakkas protseduurist aga niivõrd rõve, et ta keeldus keed puudutamast ja viis selle kilekotis ehtemüüja juurde tagasi, kirjutas Hindustan Times. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles