Vandaalid rüvetasid Iisraelis kristlaste surnuaeda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tabgha kiriku varemed mullu suvel.
Tabgha kiriku varemed mullu suvel. Foto: AP/Scanpix

Iisraelis Jeruusalemma lähedal Beit Jamali külas rüüstasid seni tabamata huligaanid katoliiklikule kloostrile kuuluvat surnuaeda, kannatada said kuus hauda.

Tagurpidi keerati ja puruks peksti mitu hauakivi. «Mõistame selle intsidendi hukka ja tuletame meelde, et see ei olnud esimene omalaadne viimaste aastate jooksul,» teatas Jeruusalemmas asuv patriarhaat. «Enamuse kohta neist on kirjas: toimepanijad on «tundmatud ründajad».».

Kohalik politsei kirjeldas juhtumit tavapärase vandalismiaktina, mitte kui järjekordset näidet juudiradikaalide laastamistööst moslemite ja kristlaste pärandi vastu. Säärased rünnakud on viimaste aastate jooksul sagenenud.

Mullu juunis süütasid tundmatud ründajad 1500-aastase Tabgha kiriku, sodides pühakoja seinale «Valeiidolid lömastatakse!» Veebruaris pandi põlema ja rüüstati õigeusu seminar, mille seintele kirjutati kristlusevastaseid sõnumeid. «Jeesus on hoorapoeg,» seisis ühel neist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles