Kiiev: mässulised tulistasid miinipildujatest Mariupoli ümbruse küla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hävitatud maja mullu suvel Mariupolis.
Hävitatud maja mullu suvel Mariupolis. Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas tulistasid sissid esmaspäeva keskpäeva paiku 82-millimeetristest miinipildujatest Volnovahha rajooni Vodjane küla, mis asub Mariupolist 7 km kaugusel idas niinimetatud hallis tsoonis, teatas Ukraina sõjavägi.

«Okupandid tulistasid Kominternove küla suunas. Vodjane ümbrusse ja tänavatele langes umbes 10 miini,» seisis esmaspäeval terrorivastase operatsiooni Facebooki-lehel ilmunud teates. Kahjustusi ja kannatanute hulka täpsustatakse.

Pressikeskuses märgiti, et Vodjanes ei ole terrorivastase operatsiooni jõude, seetõttu «võib seda tulistamist tõlgendada järjekordse Venemaa ja terroristide jõudude provokatsioonina Ukraina kaitsjate vastu».

«Ei ole välistatud, et okupandid üritavad süüdistada selles kuriteos just nimelt Ukraina vägesid, nagu tihti varemgi. Seejuures näitavad sissid järjekordselt, et rahulike elanike julgeolek ei lange kokku nende kavaga Ukraina hõivamiseks,» öeldi teates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles