Viis teismelist vägistasid New Yorgis koos isaga jalutanud tüdruku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York
New York Foto: SCANPIX

New Yorgi politsei võttis kinni neli teismelist, kes vägistasid neljapäeval kambakesi 18-aastase naise, sundides tema saatjaks olnud isa enne relva ähvardusel ära minema.

Rünnak toimus ühel Brooklyni linnaosa mänguväljakul, kui isa ja tütar põrkusid kokku õlut joonud noortekambaga. Isa läks küll kohe joostes  politseid otsima, kuid ei jõudnud õigeks ajaks abi tuua. Kaks vägistajat – 14- ja 15-aastane poiss – anti politseile üle nende vanemate poolt, kaks teist – 15- ja 17-aastane – võtsid politseinikud ise kinni. Viies poiss on veel jooksus.

«See paneb sind omaenda naabruskonna kohta teisiti mõtlema,» tunnistas New York Times`ile 43 aastat läheduses elanud Alathea Pierce. Paljud detailid vägistamise kohta on endiselt ebaselged. Isa jooksis küll abi kutsuma, kuid lähimate politseinikeni jõudis ta alles 20 minutiga – selle aja jooksul jõudsid kõik noorukid tema tütart kordamööda kuritarvitada ja minema joosta.

Kuigi politsei sõnul reageerisid nad momentaalselt, kerkisid õhku küsimused korrakaitsjate pädevusest. Samuti sattus kriitika alla mänguväljak ise, millel puuduvat õhtusel ajal piisav valgustus ja mis olevat sageli kaakide kogunemispaigaks. Pühapäeva hommikul leiti samast purukslöödud viinapudel koos kondoomiga.

Enne noorte vahi alla võtmist jõudis politsei käsutusse ka video toidupoe turvakaameralt, mida kahtlusalused vahetult enne külastasid. «Nad on halvad poisid,» vangutas oma pead kaupluse müüja Mateo Gomez.

Vaata allpool poe turvakaamera salvestatud videot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles