Pildid: paremäärmuslased avaldasid Leipzigis põgenikepoliitika vastu meelt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saksamaal Leipzigis avaldasid tuhanded paremäärmusliku grupeeringu Patriootlikud eurooplased lääne islamiseerimise vastu (PEGIDA) allorganisatsiooni LEGIDA liikmed ja poolehoidjad meelt.

Meeleavaldajad kritiseerisid sõnavõttudes kantsler Angela Merkeli põgenikepoliitikat, mis on sisserännet soosiv  ning süüdistasid Saksa võime oma kultuuriruumi 1,1 miljoni Lähis-Ida ja Aafrika põgeniku lubamises, edastab Yle.

Politsei hoidis paremäärmuslased ja nende vastased, kes pooldavad sisserännet, üksteisest lahus, et ennetada vägivallalaine teket.

Lepizigi politsei teatel sujus protest üldjoontes rahulikult, kui välja arvata kividega vaateaknaid sisse loopinud umbes 250 huligaani tegevust.

Nii PEGIDA kui LEGIDA on Euroopasse massilise sisserände ja islamiusu leviku vastu.

Möödunud laupäeval oli samasugune parempoolne väljaastumine Kölnis ning seal lasi politsei käiku pisargaasi, kuna protest muutus vägivaldseks.

Meeleavaldajad viskasid märulipolisteid kivide ja pudelitega ning lasid uusaastarakette.

Kölnis on olukord väga ärev, kuna ilmnes, et aastavahetusel toimus kesklinnas katedraali ja raudteejaama juures naiste massiline seksuaalne ahistamine põgenikest meeste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles