Leedu peaminister: väljaränne suurenes mullu tunduvalt, kui taastati kohustuslik ajateenistus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius
Leedu peaminister Algirdas Butkevičius Foto: SCANPIX

Eelmisel aastal Leedus taastatud kohustuslik ajateenistus oli üks põhjus, miks väljaränne suurenes, ütles täna Leedu peaminister Algirdas Butkevičius.

«Peame avalikult tunnistama, et väljaränne kasvas mullu märgatavalt, eriti aprillis ja teistel kuudel, kui algas kutsealuste teenistusse kutsumine. Usun, et see mõjutas noori tõsiselt ning osa neist ilmselt leidis, et võiks mõnda aega välismaal töötada,» ütles peaminister usutluses riigiraadiole LRT.

Leedu seim taastas vastuseks muutuvale geopoliitilisele olukorrale ja riigi julgeolekut ähvardavatele ohtudele mullu märtsis viieks aastaks kohustusliku üheksa kuud kestva ajateenistuse.

Butkevičiuse sõnul suurenes väljaränne ka seetõttu, et noortel napib infot töövõimaluste kohta Leedus. Samuti on Leedu palgad mõnes valdkonnas endiselt arenenumate Euroopa riikidega võrreldes madalamad, lisas peaminister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles