Taani valitsus saab parlamendi toetuse migrantide vara võõrandamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid
Migrandid Foto: SCANPIX

Taani valitsus teatas teisipäeval, et on taganud parlamendi enamuse toetuse vastuolulisele plaanile võõrandada migrantide vara nende riigis viibimise kulude katteks.

«Valitsus, sotsiaaldemokraadid, Taani Rahvapartei, Liberaalne Liit ja Konservatiivne Rahvapartei leppisid kokku seaduse muutmises, mis puudutab väärisasju,» ütles valitsus avalduses, märkides, et migrantidele jääb õigus säilitada sõrmuseid ja teisi «sentimentaalse» väärtusega asju.

Taani sellist sammu on kritiseeritud ning võrreldud juutidelt ja teistelt Teise maailmasõja ajal kulda ja väärisasju konfiskeerinud natsidega.

Taani paremtsentristlik vähemusvalitsus on 13. jaanuaril parlamendis arutusele tulevat seadust kaitsnud, öeldes, et toimetulekutoetusi ootavatele Taani kodanikele saab osaks samasugune kohtlemine.

«Juba praegu on nii, et kui teil taanlasena on väärisasju rohkem kui 10 000 krooni (1340 euro) väärtuses, võib teid oodata ees asjade müümisnõue enne, kui teile tekib õigus töötutoetusele,» ütles integratsiooniminister Inger Støjberg detsembris.

Tegemist on viimasega mitmest Taani valitsuse sammust, mille eesmärk on vältida naaberriiki Rootsit tabanud rändetulva.

2015. aasta novembri lõpu seisuga oli mullu Rootsile asüülitaotluse esitanud 150 000 inimest Taani 18 000-ga võrreldes.

«Taanis kehtib põhimõte: kui inimene on suuteline ise toime tulema, tuleb ta riigis toime. See põhimõte peab kehtima nii asüülitaotlejate kui ka taanlaste suhtes,» vahendas uudisteagentuur Ritzau Støjbergi sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles