Noor Egiptuse diplomaat unistab saatkonnast Tallinnas

Hanna-Hulda Reinkort
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Diplomaatide kooli õpilased Shehab Mekky ja Heba Ali Youssif.
Eesti Diplomaatide kooli õpilased Shehab Mekky ja Heba Ali Youssif. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Kui 1990. aastatel oli Eesti Diplomaatide Kooli peamine ülesanne koolitada personali värskelt iseseisvunud riigi välisministeeriumi tarvis, siis viimastel aastatel on haridusasutus kutsunud siia teiste endiste Nõukogude liiduvabariikide noori diplomaate ja riigiametnikke, et oma vabaduseaastatega saadud kogemuspagasit jagada. Sel õppeaastal on stipendiumile kandideerida võivate riikide ring laienenud. Nii on tee Eestisse leidnud ka egiptlased Shehab Mekky ja Heba Ali Youssif.

Pärast aastases programmis osalemist on neil suured plaanid. Youssifil on kindel plaan viia siit saadud kogemus tagasi kodumaale ja kandideerida Egiptuse valitsuse heaks töötava rahvusvahelise koostöö osakonda. «Näen, et minu kogemuse baasilt oleks mul, mida jagada,» lisab naine.

Praegu on meile lähim Egiptuse saatkond Helsingis, kuid Mekky näeb seda vaimusilmas peagi ka Tallinnas. Tema unistus on kunagi siia tagasi tulla – kuid siis juba Egiptuse ametliku diplomaadi, mitte enam üliõpilasena.  Esmalt plaanib ta aga siiski Egiptusesse naasta, et seal ennast töös tõestada. «Loodetavasti on ka mul endal võimalik ühel päeval selle loomisesse panustada. See oleks sobiv koht, kuhu kandideerida,» ütleb Mekky ja lubab selle nimel ka isiklikult tööd teha, et Egiptuse saatkond Eestis ei jääks vaid sõnakõlksuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles