Grybauskaitė: kõik sõjakurjategijad tuleb tuua kohtu ette

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
25. aasta taguste sündmuste meenutamine Vilniuses.
25. aasta taguste sündmuste meenutamine Vilniuses. Foto: SCANPIX

Kõik inimsusevastaseid või sõjakuritegusid sooritanud isikud tuleb tuua õigusemõistmise ette, ütles Leedu president Dalia Grybauskaitė.

Leedu märgib täna Vabadusekaitsjate päevaga 25 aasta möödumist 1991. aasta 13. jaanuaril toimunud Nõukogude Liidu riigipöördekatsest ning mälestab selle ohvreid.

«Leedul kulus 25 aastat, et 13. jaanuari kohtuasi ... jõuaks viimaks kohtusse. Lootsime, et see juhtub palju varem, kuid õigluse tund on saabumas,» lausus president.

«Need, kes on sooritanud inimsusevastaseid või sõjakuritegusid tuleb tuua õigusemõistmise ette. See on meie tõotus 13. jaanuari ohvritele.»

Grybauskaitė tuletas 1991. aasta 13. jaanuari sündmustega seoses meelde ka Ukraina püüdlusi vabaduse ja territoriaalse terviklikkuse säilitamiseks.

«Tunneme ühtsuse sidet Ukraina rahvaga, kelle esindajad on täna siin meiega. Leedu tundis samuti 13. jaanuari saatuslikel päevadel rahvusvahelise kogukonna toetust, mida meenutame alati siira tänulikkusega,» ütles president.

«Võime kogemustele tuginedes kinnitada Ukrainale, et viimase võitlus avatud Euroopa riigi loomiseks osutub võidukaks. Samas tuleb sel teel üles näidata suurt pühendumust ja meelekindlust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles