Rootsi peaminister taunib seksuaalrünnakuid kodu- ja Saksamaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noortefestivali «We are Sthlm» külastajad 2011. aastal. Teadaolevalt on just sellel üritusel mitmel aastal aset leidnud seksuaalseid rünnakuid.
Noortefestivali «We are Sthlm» külastajad 2011. aastal. Teadaolevalt on just sellel üritusel mitmel aastal aset leidnud seksuaalseid rünnakuid. Foto: Wikipedia.org

Rootsi peaminister Stefan Löfven mõistis täna hukka seksuaalrünnakute laine Saksamaa ja Rootsi rahvarohketes kohtades.

«Tüdrukud ja naised peavad saama vabalt õhtul ringi liikuda, ilma et peaks kallalekippumist kartma. Kui rünnakud toimuvad, peab ohvrite eest välja astuma,» ütles Löfven parlamendiliikmetele.

Kölnis aastavahetusel aset leidnud laialdased seksuaalrünnakud ja röövid, milles kannatada saanud naised süüdistavad araabia- ja põhja-aafrika päritolu mehi, on vallandanud pahameeletormi Saksamaal, aga ka Rootsis, kus politsei sel nädalal välja ütles, et on samalaadsetest juhtumitest teadnud juba vähemalt kaks aastat.

«Ma olin Kölni ja Stockholmi juhtumitest kuuldes väga vihane. Kõiki süüdlasi tuleb karistada,» ütles Löfven.

Immigrantidevastaste Rootsi Demokraatide liider Jimmie Åkesson küsis peaministrilt, kas tema arvates on rünnakud seotud kultuurierinevustega, sest politsei andmetel on suurem osa kahtlusalustest välismaalased.

«Milline ka ei oleks motiiv, meil tuleb tegelda noorte meeste suhtumisega. Naiste käperdamine ega ahistamine ei ole kunagi OK,» sõnas Löfven vastuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles