Steven Seagal sai Serbia kodakondsuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameeriklasest action-filmide näitleja Steven Seagal.
Ameeriklasest action-filmide näitleja Steven Seagal. Foto: SCANPIX

Ameerika action-filmide staar Steven Seagal sai pärast Belgradis võitluskunstide kooli asutamist tänutäheks Serbia kodakondsuse, vahendas kohalik televisioon.

Vladimir Putini sõbrana tuntud Seagal ütles, et ta on külastanud Serbiat mitmel korral ja kohtunud ka riigi presidendi Tomislav Nikolicu ja peaministri Aleksandar Vucicuga. Eile kodakondsuse saanu lisas, et tunneb ennast kui serblane.

Detsembris Belgadis viibides sõnas Seagal, et teeb kõik, mis tema võimuses, et Serbiat maailmas pildile tuua ning lubas asutada pealinna Akido võitluskooli.

Ühel mehe eelmistest visiitidest Serbiasse, paluti Seagalil treerida riigi eriüksuslasi jaapani võitluskunstis Aikido, mida ta action-staarina on demonstreerinud ka oma menufilmides.

Seagali visiidid Serbiasse olid rahastatud venemeelse Serbia grupeeringu poolt.

Varemalt on Seagal käinud lapsi spordi juurde kutsumas samuti Venemaal ja öelnud välja, et ei välista ka Vene kodakondsuse võtmist.

Serbia on taotlenud Euroopa Liidu liikmelisust, kuid riigis on siiani tugev kremlimeelne opositsioon, kes antud sammu ei toeta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles