Prantsuse president taunis rünnakuid juudi kogukonna vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president Francois Hollande
Prantsuse president Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsuse president Francois Hollande nimetas kolmapäeval väljakannatamatuks olukorda, kus kohalikud juudid kaaluvad enda varjamist, sest kardavad rünnakuid oma usuliste vaadete pärast.

«On väljakannatamatu, et meie oma riigi kodanikud tunnevad end niivõrd häirituna ja rünnaku all olevat, et kaaluvad isegi enda varjamist,» ütles president pärast Marseille´s aset leidnud noarünnakut.

Esmaspäeval Marseille´s juudist õpetajat pussitanud teismeline ütles politseile, et ründas Islamiriigi nimel. Rünnak, milles 35-aastane õpetaja sai õlast ja käest haavata, leidis aset päise päeva ajal.

15-aastane kurdi nooruk ründas ohvrit selja tagant, pussitas teda õlga ja ajas siis taga. Ohver tõrjus ründajat käte ja jalgade ning «püha raamatuga», mis sai rünnakus kannatada, ütles prokurör, kelle sõnul kahtlusaluse profiil sarnaneb interneti vahendusel radikaliseerunu omaga.

Poiss tunnistas uurijatele, et kavatseb vabanedes hankida relva ja tappa mõne politseiniku.

Prokuröri sõnul ei ole poisi vanemad tema radikaliseerumisest teadlikud ning nooruk on hea õpilane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles